Smykkeskrin

Smykkeskrin, den perfekte gave til en som har alt? Skrin er praktisk for enkel oppbevaring av smykker og klokker. Vi har et bredt sortiment og stort lager.

Smykkeskrin kan også være et dekorativt element

Det klassiske smykkeskrinet finnes med god grunn i mange hjem. De som investerer i et skikkelig smykkeskrin gir smykkene sine et godt "hjem". Rikter Svendsen har smykkeskrin i en alle størrelser, fasonger og prisklasser.

Smykkeskrin har fått mange former og antrekk siden den opprinnelsen i det gamle Egypt, men tradisjonelt sett kan enhver boks som har som formål å inneholde smykker og dyrebare gjenstander, betraktes som en smykkeskrin.

Lagring av smykker

Lagring av smykker har alltid vært viktig for smykkeelskere. De tidligste utgavene var som skattkister og var først og fremst for oppbevaring av dyre gjenstander.

God oppbevaring av smykker er også for å opprettholde orden, snarere enn sikker beskyttelse av smykkene. Det er sjelden at moderne smykkeskrin har en låsemekanisme eller noen form for sikkerhetsfunksjon, da de vanligvis lagres i sikre hjem i dag.

Metoden for lagring av smykker du velger er imidlertid viktig når du kjøper og samler antikke smykker - spesielt hvis smykkene dine inneholder edelstener. Selv om noen edelsteiner ikke forringes, er det noen edelstenercsom ametyst, jadeitt, kvarts og opaler, som ikke bør lagres eller utsettes for direkte sollys og varme.

For eiere av slike steiner gir smykkeskrin en ideel måte å bevare kvaliteten på smykkene, samtidig som de brukes til generell lagring. Kort sagt - jo mer dyrebare smykkene dine er - jo mer nødvendig er et smykkeskrin.

Smykkeskrinets historie

Opprinnelig var smykkeskrin mer lik skattekister, derav begrepet «smykkekiste» kan byttes ut med «smykkeskrin». Begrepet smykkekiste brukes vanligvis når det refereres til en større boks, som vil bli betraktet som litt mindre enn en kiste, og vanligvis hevet på føttene, i stedet for at basen er flat til overflaten den hviler på.

Smykkeskrin var i vanlig bruk allerede i 5000 f.Kr. i det gamle Egypt, da flertallet av egypterne, menn og kvinner, hadde smykker. Egypternes foretrukne materiale var gull, ofte omgitt av dyrebare perler, og som sådan var det nødvendig med en sikker, men likevel ofte godt dekorert boks eller kiste for en trygg oppbevaring av slike gjenstander.

I Roma var smykker et statussymbol, med bare folk av en viss rang fikk lov til å bruke f.eks. ringer. Fine brosjer ble brukt til å sikre klesplagg, og igjen var det nødvendig med smykkeskrin til lagringsformål.

Fram til Victoriatiden var det å eie smykker en sjelden luksus, og å ha nok smykker til å ha behov for lagring var et privilegium som ble gitt bare noen få medlemmer av de adelige.

Fine smykker ble rimeligere for massemarkedet etter den industrielle revolusjonen. Smykkeskrin og skrin ble derfor mindre i størrelse da flere og flere fra middelklassefamilier fikk råd til smykker.

Smykkebokser var også vanlige i Victorianske husholdninger fulle av samleobjekter. Disse var mye mindre enn tradisjonelle smykkeskrin, med plass til mindre gjenstander som ringer - og mye færre av dem enn det som er typisk i dag.

Smykkeskrin, smykkekasser og pyntegjenstander har alle variert i sitt utseende gjennom historien. Opprinnelig var det vanlig med utsmykkede og forseggjorte detaljer som indikerte verdien av skattene inni skrinet.
Se webshop
crossmenu